al contingut a la navegació Informació de contacte

Acte de cloenda del curs 2012-2013 del Camp d'Experimentació de la Protohistòria

DIJOUS 11 JULIOL 2013

El passat diumenge dia 16 de juny va tenir lloc al jaciment dels Estinclells la cloenda del curs 2012-2013 de les escoles de la ZER GuiCiVerVi (escoles de Guimerà, Ciutadilla, Verdú i Vilagrassa). Els alumnes i les alumnes van poder fer de guies i monitors i van poder explicar i ensenyar a tots els pares i mares tot allò que han après relacionat amb la cultura dels ibers durant el curs que ara finalitza.


Les activitats desenvolupades durant el passat diumenge s’implementen dins les diferents àries d’experimentació arqueològica del CEP i els tallers realitzats durant tot el curs amb les escoles.

En relació a l’agricultura es van fer demostracions i explicacions de la sega, de la batuda i de l’emmagatzematge del gra en dipòsits tipus sitja. Paral·lelament, els alumnes i les alumnes van moldre el cereal per a obtenir la farina i van amassar i van coure el pa, per un dia ells van de donar de menjar pa als pares!

A més, també es van explicar els treballs de laboratori com la neteja de sediments amb màquina de flotació, la tria de les restes i la identificació de les llavors i també de les restes de fauna.

Pel que fa a les ceràmiques, els tallers estaven formats pel modelat a mà i a torn de la ceràmica, la cocció en la foguera i en el forn de ceràmiques recentment acabat. També es van fer tallers d’elaboració de tovots i de la seva col·locació a les parets de la nova casa en construcció del CEP.

Finalment, els alumnes i les alumnes van fer diverses visites guiades tant al jaciment arqueològic com a la casa reconstruïda de la premsa de vi.

Volem agrair a totes les persones que, d’una forma o altra, han col·laborat i fet possible aquesta activitat de cloenda dels curs 2012-2013. A tots els alumnes i les alumnes, professors i professores, pares i mares, germans i germanes, padrins, AMPA, arqueòlegs i arqueòlogues, estudiants, institucions especialment a la Vicky, la Natàlia i en Ramon, a tots moltes gràcies.

Més informació