al contingut a la navegació Informació de contacte

Estudiants americans coneixen espais de la Guerra Civil

DIVENDRES 12 DESEMBRE 2014

El CENTRE D'ESTUDIS LACETANS  (CEL) ha  col·laborat en l'organització d'una visita a Europa de 6 estudiants universitaris i un professor del KNOX COLLEGE  de l'estat d'Illinois. Aquest petit grup d'estudiants i llicenciats d'hispàniques i interessats en la Guerra Civil espanyola han estat visitant durant 10 dies llocs emblemàtics de Catalunya i el Rosselló relacionats amb la guerra.

A la seu social del CEL (al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona) van poder visionar el documental dels "EMBOSCATS" subtitulat en anglès. Prèviament havien recorregut la ruta dels emboscats senyalitzada a Navès que porta a un dels molts amagatalls que es van fer servir durant la guerra civil. 

A més de visitar Solsona, els estudiants van poder  parlar  amb testimonis que van patir la guerra i descendents que van explicar diferents vivències d'aquesta i també se'ls va contestar totes les preguntes que tenien sobre el moment que viu actualment Catalunya.

Es van allotjar en cases particulars del Solsonès d'alumnes del CHIT CHAT, de l'Escola Oficial d'Idiomes i socis del CEL.

 

Galeria d'imatges