al contingut a la navegació Informació de contacte

Inici de les excavacions arqueològiques programades del Centre d'Estudis Lacetans al Castellvell (Olius) i a Sant Miquel de Sorba (Montmajor)

DILLUNS 14 JULIOL 2014

Des del 1996 la secció d’arqueologia del Centre d’Estudis Lacetans desenvolupa un projecte de recerca programada sobre les “Estratègies d’ocupació del territori i la seva evolució a la comarca del Solsonès des de la protohistòria fins a l'època medieval”. En els divuit anys de trajectòria ininterrompuda l’objectiu principal ha estat el de la caracterització del poblament d’època ibèrica i, per això, s’ha incidit en l’excavació extensiva de diversos jaciments d’aquest període, com ara el Camp dels Moros (Pinell), Sant Esteve (Olius), Castellvell (Olius) i Sant Miquel de Sorba (Montmajor).

Dins el programa d'activitats del CEL del 2014, del 19 de juliol al 3 d'agost, es duran a terme les campanyes d'excavació dels jaciments del Castellvell i de Sant Miquel de Sorba. Durant aquesta campanya al Castellvell es continuarà excavant els recintes d'hàbitat del segle VII-VI aC que corresponen a la fase inicial d'ocupació del turó. A Sant Miquel de Sorba s'excavarà al cim del turó on s'ha documentat una fase d'ocupació entorn els segles II-I aC, i s'incidirà també en posar al descobert les línies de muralla trobades durant la campanya del 2013.

La participació lliure és oberta a tothom.