al contingut a la navegació Informació de contacte

Les caixes niu i de ratpenat ja estant controlades

DIMARTS 28 MAIG 2013

Diumenge 26 de maig vàrem anar a revisar les caixes d'ocells i de ratpenats. Vàrem anar a les basses de Brics (Olius, Solsonès), a l'embassament de l'Alsina (Riner, Solsonès) i el Centre Tecnològic de Catalunya (Solsona). Encara ens va mancar temps per revisar les caixes del riu Negre.


En total vàrem controlar 24 caixes d'ocells i 8 de ratpenats. La majoria estaven ocupades, sobretot per mallarengues. En total es va trobar 7 nius de mallerenga carbonera, 5 de mallerenga blava, un de mallerenga emplomallada, 3 de pardal comú, 1 de pardal xarrec i 3 de raspinell. Les postes han estat de 5 a 7 ous i fins a 7 pollets, per tant no sembla un any tant dolent com semblava degut a les baixes temperatures i els llargs dies de pluja. Cal dir, però que hem trobat almenys dos pollades mortes pel fred. Per altra banda, tot i que les caixes per ratpenats de Brics estaven buides o ocupades per ocells, cal destacar la troballa d'un ratpenat nòctul petit en una caixa situada al CTFC.

Va ser una bona jornada on la gent, petits i grans, vàrem gaudir moltíssim. Gràcies a tots ens vàreu ajudar i mostrar interès a la sortida.

FINS MOLT AVIAT. RECORDEU QUE LA PRÒXIMA SORTIDA SERÀ EL Diumenge dia 9 que es celebrarà el primer dia català de les papallones...