al contingut a la navegació Informació de contacte

Presentació de la novel·la: On van a morir els ocells ?

DIMECRES 14 NOVEMBRE 2012

de Mar Tomàs Benedicto.
Es presentarà el proper dissabte dia 17 de novembre a la sala d’actes del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona a les 20 h.


L’acte serà moderat per l’escriptor Felip Vendrell i comptarà amb la presència de l’actriu Montse Guallar, que recitarà fragments de la novel•la.

On van a morir els ocells? és la primera obra publicada de l’escriptora barcelonina Mar Tomás Benedicto, professora de tècniques narratives a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. És una història d'infància, de creixement, d'aprenentatge, d'amistat, de silencis i d'amors que van i venen entre paisatges, externs i íntims, que es transformen amb el pas del temps. L'any 1835, la Constància arriba a Granollers. La seva veu, hereva d'un primer secret, ens explica les vivències d'una família protagonista d'un món que canvia al llarg del segle XIX.

L'autora confessa: "No podia escriure. Estava bloquejada perquè una història ambientada al llarg de tot un segle em semblava eterna. I no, no hi havia manera. Fins que arriba un moment en que no sé com ni perquè començo a estimar uns personatges que intenten viure en un món que canvia. I oblido l’encàrrec de l'ajuntament i els possibles lectors i em quedo sola i provo d’escriure i ho aconsegueixo. Ha estat una experiència molt íntima. I m’ha costat digerir-la. Al començament no podia escriure perquè no volia escriure, perquè no volia enfrontar-me a mi mateixa, perquè no volia provar-me, perquè tenia por. Perquè no volia parlar d’amor. Alguna veu secreta dins meu, des de feia molt i molt de temps, em cridava infància i no la trobava i, per casualitats de la vida, sense preveure res, la busco i la trobo. I entra descaradament i em roba la por i la son i m’enamoro de l’enamorament i sé que és un terreny perillós i que poden haver-hi ferits i, tot i així, m’hi llenço. I visc en un núvol. I ric. I somio. I pateixo. I escric. Sense saber on sóc ni on vaig. I en pocs mesos tanco la novel•la. Un segle en imatges, en fragments de vides viscudes... com un àlbum de fotografies: instants que fan niu a la memòria."

L’acte es durà a terme amb la col•laboració del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, d’Òmnium Cultural del Solsonès i dels Amics del Museu. I amb el suport del Grup de Lectura de la Gent Gran de Solsona i el grup de lectura de Llobera