al contingut a la navegació Informació de contacte

Dia mundial contra el càncer

L’Associació Fènix s'adhereix a la jornada organitzant pel proper dia 16 de febrer una concentració amb espelmes a la plaça Major de Solsona

DIVENDRES 18 GENER 2013

El proper mes de febrer se celebra el "Dia mundial contra el càncer" , una jornada que impulsa la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC), amb el lema: "El càncer-sabies què?"

La campanya va destinada a dissipar les concepcions errònies sobre el càncer centrant-se bàsicament en quatre mites:

  • Mite 1.- EI càncer és un problema de salut. Veritat: El càncer no és nom és un problema de salut. Té importants implicacions socials, econòmiques, de desenvolupament ¡ de drets humans.
  • Mite 2.- El càncer és un problema dels països rics, desenvolupats ¡ de la gent gran. Veritat: El càncer no discrimina, és un problema que afecta a totes les edats i també als països en vies de desenvolupament.
  • Mite 3.- El càncer és una sentència de mort. Veritat: Molts càncers anys enrere es consideraven una sentència de mort. Actualment es pot tractar eficaçment i per moltes persones es pot curar.
  • Mite 4.- EI càncer és el meu destí. Veritat: Amb les estratègies adequades i hàbits de vida saludables. el càncer és pot prevenir.

 

L'Associació Fènix s'adhereix a la jornada organitzant pel proper dia 16 de febrer una concentració a les 18h amb espelmes a la plaça Major de Solsona. Les espelmes es col·locaran formant un gran llaç, el símbol de la lluita contra el càncer i es podran adquirir els divendres de 10 a 14 h al carrer Castell, davant l’Ajuntament de Solsona. L’aportació per adquirir les espelmes amb l’anagrama de Fènix serà voluntària.

L’acte tindrà la participació de diverses entitats i es clourà amb una nota musical i un espectacle de dansa per l'Escola de Dansa de Solsona.

Participa-hi! El càncer no ha de ser un mite!