al contingut a la navegació Informació de contacte

Els Banys de Bosc organitzats pel Centre Sanitari i l’Associació Fènix

El Centre Sanitari de Solsona amb l’Associació Fènix, han organitzat per segon any consecutiu, una sessió de banys de bosc durant el mati dels dissabtes 10 i 17 de novembre, aprofitant el paisatge de tardor i el potencial terapèutic dels boscos de la comarca.

DISSABTE 17 NOVEMBRE 2018

El bany de bosc, que també es conegut com a teràpia de medicina forestal, es un concepte que prové del Japó i que fa  referència a  passejos en silenci pels boscos, acompanyats amb exercicis de respiració i de relaxació.

La base d'aquesta teràpia se sustenta en el fet, segons estudis publicats, que  els arbres, quan es fan madurs, segreguen  olis essencials, i la seva inhalació per part dels humans permet activar partícules del sistema immunitari que ajuden a lluitar contra determinades malalties, a més de promoure el benestar i la connexió amb la natura. 

La sessió ha estat conduïda per el infermera del Centre Sanitari, Marisa Fumaz i que tot i la mullena a causa de la pluja dels darrers dies, ha imprès un caràcter especial al paisatge de tardor on les olors del bosc s’han accentuat.