al contingut a la navegació Informació de contacte

Fènix engega una campanya per aconseguir donants de medul·la òssia

L’Associació Fènix impulsa una campanya de sensibilització per aconseguir donants de medul·la òssia conjuntament amb el Banc de sang i teixits i l’Associació de donants del Solsonès.

DIVENDRES 08 DESEMBRE 2017

Aquesta campanya es presentarà als mitjans de comunicació el proper 18 de desembre a les cinc de la tarda al Centre Cívic de Solsona. Posteriorment, els dies 27 i 28 de desembre el vestíbul de la Sala Polivalent acollirà de quatre a nou les jornades “Fes-te donant de medul·la, ajudaràs a salvar moltes vides”.

Amb aquesta campanya Fènix pretén conscienciar la població de la importància que té que hi hagin més donants. Així mateix, també vol servir per resoldre els

possibles dubtes existents sobre qui pot inscriure's com a donant, què implica ser-ho, com s'obtenen les cèl·lules mare del donant i també desmentir falsos mites al respecte.

Anualment es diagnostiquen 5000 casos de leucèmia a l'estat espanyol, molts dels quals necessiten un trasplantament per poder superar la malaltia. En

alguns d'aquests casos, no disposen d'un donant compatible en el seu entorn més proper i la seva supervivència depèn de si hi ha o no donants externs.