al contingut a la navegació Informació de contacte

Fènix organitza “Un viatge poètic a través del càncer” amb la presentació del llibre “Els arbres que no conec” de l’autor Josep Checa

L'escriptor Josep Checa presenta a Solsona, el seu llibre “Els arbres que no conec”. Destina tots els beneficis a les entitats que donen suport als malalts de càncer i les seves famílies i en la presentació a Solsona van a l'Associació Fènix.

DIMECRES 09 OCTUBRE 2013

A través d’aquesta obra, l'autor vol donar testimoni d'una colpidora experiència personal que vol compartir, fent costat a totes aquelles persones que s'hi vegin reflectides.

Es tracta d'un viatge poètic a través del càncer, que segons les pròpies paraules de Checa: “És del tot impossible, al menys per mi, separar a l'hora d'escriure poesia, la ficció literària de la realitat personal. Sempre escriuré des de dins cap a enfora. En aquest llibre el patiment esmola, asprament, ardentment, les paraules els versos, que ja no volen demostrar res, ni dir res més, només fer sentir l'aclaparament desbordat del dolor personal. Els fiblons que un col·lecciona, que es teulen els uns amb els altres i al capdavall, modelen la manera de ser de cadascú”

L'obra reflexa el testimoni del càncer que va patir Esther Obradors, la seva dona, durant tot el procés de tractament i de superació de la malaltia convertit en poesia.  

Els poemes es van originar durant el procés de la malaltia i transmeten les emocions resultants dels alts i baixos que comporta viure una situació plena d'obstacles, però també d'esperança. L'escriptor confessa que no s'hauria atrevit a escriure sobre aquest procés sinó li hagués proposat la seva dona. I al final, quan el problema s'ha superat, el balanç de tot un any implicat en una vivència tan intensa com aquesta, resulta enormement positiu. “N'hem sortit essent persones diferents, més riques, ens hem adonat que moltes coses són frivolitats”.  

En Josep Checa parla en plural, ja que totes les fases del complex procés que comporta la malaltia del càncer, han estat profundament compartides: “Hem tingut càncer”, diu. Ara, s'estima encara més la vida, tot i que se la mira en un sentit de transcendència més profund

El proper dissabte dia 19 d'octubre, l'autor, acompanyat per la seva dona Esther Obradors protagonista dels poemes, presenta el llibre, publicat per Abadia Editors, a la sala d'actes de la Cambra de Comerç (Avda. Països Catalans,7) a les 19h, on el rapsode Gabriel Salvans llegirà alguns dels poemes acompanyat del grup V.I.C.U.S. que ha posat música als versos de Josep Checa.  

L'acte és gratuït i obert a tothom.