al contingut a la navegació Informació de contacte

Fènix organitza el taller “Ara si que sé” sobre les pèrdues i el dol, per a joves de quart d’ESO a Solsona

Durant els mesos de setembre i octubre l’Institut Francesc Ribalta i l’Escola Arrels de Solsona acolliran el taller “Ara si que sé”, organitzat per l’Associació Fènix d’ajuda i suport contra el càncer i impulsat per la Direcció d’Infermeria de Quirón salud-Hospital General de Catalunya, que des de l’any 2009 es proposa com a objectiu educatiu i social, vetllar per la salut emocional, especialment dels infants i joves.

DIMECRES 14 OCTUBRE 2015

Actualment s’observa en el nostra societat una important negació de tot allò que implica dolor i encara més quan aquest és produït per la pèrdua d’una persona estimada, alhora que augmenta la sobreprotecció vers els infants i joves destinada a evitar, sense aconseguir-ho, que visquin situacions de patiment emocional. L’augment de trastorns emocionals que aquesta situació comporta, obliga a oferir educació sobre la realitat i normalitat de les pèrdues.

El taller “Ara si que sé” es conduit per Xusa Serra i Llanas, diplomada en infermeria, formada en Acompanyament Creatiu i llicenciada en Antropologia Social i Cultural, autora de diverses publicacions i que compta amb una llarga experiència com a pionera en el tractament de la pèrdua i el dol en infants i joves adolescents. Els continguts del taller s’han adaptat al nivell maduratiu dels joves de quart d’ESO amb la finalitat de que reflexionin sobre la salut emocional, la normalitat del Cicle de la Vida, expressar els sentiments, així com, descobrir el valor terapèutic dels rituals, entre altres.

Com activitat prèvia a l’inici del taller, l’Associació Fènix ha proposat al claustre de professors dels centres de secundària , una sessió formativa de com tractar la pèrdua i el dol a càrrec del professor Edward Van Herreweghe, membre fundador de la xarxa XADOL i assessor de centres educatius (DAULA).