al contingut a la navegació Informació de contacte

Fènix preveu iniciar el proper mes d’abril un servei d'assessorament i suport psicològic als pacients de càncer i als seus familiars amb un pressupost de 7.000 euros

Aquesta setmana, la Junta directiva de l'Associació Fènix, s'han entrevistat amb el Dr.Pere Bonet i la psicooncòloga Núria Orcero de la fundació Althaia, per concretar els aspectes finals del conveni de Col·laboració, entre ambdues entitats. Per tal d'iniciar el proper mes d'abril, un nou servei d'assessorament i suport psicològic destinat als pacients de càncer i als seus familiars en l'àmbit del Solsonès.

DIVENDRES 22 MARÇ 2013

Aquest servei de psicooncologia ofereix als socis de Fènix. atenció personalitzada o bé teràpia de grup, així com l'acompanyament al dol en els casos de pèrdua.

El programa pretén cobrir diverses fases del procés, sigui amb atenció personalitzada o en grup i en funció de les necessitats dels pacients, dels seus familiars o dels cuidadors:  

  • Fase de diagnòstic: Detectar les necessitats emocionals, psicològiques i socials per poder-los orientar, facilitant la percepció del control sobre la malaltia.   • Fase de tractament: Potenciar estratègies per fer front a les alteracions causades pels diferents tractaments (quimioteràpia, radio...) que ajudin al pacient i la seva família.  
  • Fase lliure de malaltia: Facilitar l'expressió de les preocupacions i de la por, establint empatia i una bona comunicació per tal d'incentivar la realització de plans de futur i activitats.  
  • Fase de recidiva: Caracteritzada per un estat de xoc més intens que en la fase de diagnòstic on són freqüents els estats d'ansietat i depressió. Aquí la intervenció es basa en l'adaptació al nou estat patològic.

 

L'atenció es realitzarà a les dependències del Centre Sanitari de Solsona amb la previsió d'iniciar aquest nou servei durant ei mes d'abril.

Inicialment se'n farà càrrec la psicooncòloga Núria Orcero que es desplaçarà des de la Fundació Althaia de Manresa amb una periodicitat que s'ajustarà a la demanda dels pacients, però que ara s'ha previst que sigui cada quinze dies.

Aquest conveni amb finançament al cinquanta per cent entre el Centre Sanitari de Solsona i l'aportació de fons de l'Associació Fènix, té un pressupost de 7.000.- euros per aquest any 2013.