al contingut a la navegació Informació de contacte

Fènix reuneix prop de 40 persones en el col.loqui sobre el càncer

El passat dijous dia 9 de maig i dins els actes de la Fira de Sant Isidre de Solsona, s'ha realitzat a la sala gòtica del Consell Comarcal, la xerrada-col·loqui “Parlem del càncer: és pot evitar?”

DIJOUS 09 MAIG 2013

L'exposició del tema ha anat a càrrec de la Dra. Montserrat Domènech i de la infermera Susanna Gubianas del servei d'oncologia de la Fundació Althaia de Manresa i organitzat per l'Associació Fènix d'ajuda i suport contra el càncer.

La seva intervenció s’ha centrat en dos àmbits diferenciats, per una banda un anàlisi de la incidència actual de la malaltia a nivell de Catalunya i projecció als propers anys, la introducció de nous fàrmacs que permeten un tractament personalitzat dels pacients com a procés innovador. I per altra la prevenció, un conjunt d’accions que caldria incorporar com a hàbits saludables.

En el col•loqui, s'ha posat de manifest la preocupació per les mesures d'estalvi en l'àmbit sanitari i en la pregunta de com afectaven les retallades al servei d'oncologia. La Dra. Domènech ha aclarit que veu poc probable l'aplicació de noves mesures d'estalvi, doncs es podria arribar a la ineficàcia dels tractaments, ja que tant els nous fàrmacs per als tractaments personalitzats així com la quimioteràpia en general, tenen costos molt elevats i no poden ser restringits ni substituïts per genèrics com passa en altres medicaments. Finalment, va matisar que les intervencions quirúrgiques relacionades amb el càncer tenen prioritat en l'ús del quiròfans.