al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Associació Fènix i la Fundació Althaia treballaran conjuntament per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics del Solsonès

El divendres 5 d'abril al matí, el president de Fènix, Associació d'ajuda i suport contra el càncer, Miquel Montaner, i el director general de la Fundació Althaia, Manel Jovells, han signat un conveni de col·laboració per desenvolupar programes orientats a la millora de la qualitat de vida dels pacients oncològics de la comarca del Solsonès.

DIVENDRES 05 ABRIL 2013

Gràcies a aquest acord, la Fundació Althaia posa a disposició de l'Associació Fènix un psicooncòleg per donar un suport complementari a les persones afectades per un càncer i a les seves famílies.

L'objectiu és apropar l'atenció especialitzada a prop de casa per tal de donar resposta a les demandes d'ajuda dels pacients, assessorar-los i orientar-los psicològicament durant les diferents fases de la malaltia, així com en fases posteriors. Fins al moment, aquests pacients s'havien de traslladar a Manresa.  

Per tal d'executar el programa es preveu una fase inicial que permetrà analitzar i estudiar les necessitats del territori per, posteriorment, definir quina és l'estratègia a desenvolupar. Finalitzat aquest primer pas, es començaran a implantar els programes de suport.   

El conveni signat aquest divendres també preveu que les dues institucions treballin amb la comunitat aspectes relacionats amb la informació i promoció d'hàbits saludables, l'educació per a la salut, la prevenció de les malalties oncològiques i tècniques per afrontar situacions posteriors a una intervenció quirúrgica. A més, s'estudiaran la posada en marxa de tallers i grups de suport.

Contingut Relacionat

Conveni