al contingut a la navegació Informació de contacte

L’associació Fènix organitza el primer curs de voluntariat en l’àmbit oncològic

Els dies 20 i 21 de març s’ha realitzat a Solsona el primer curs de voluntariat oncològic que l’Associació Fènix ha organitzat conjuntament amb la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) i la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS)

DISSABTE 21 MARÇ 2015

Un total de disset persones s’han inscrit per seguir aquest curs, reconegut pel Pla de Formació de Voluntariat de Catalunya, destinat a oferir eines, coneixement i recursos per emmarcar l’acció voluntària amb els malalts de càncer i amb la finalitat de millorar la qualitat de vida del malalt oncològic, des de l’empara d’una entitat com és l’associació Fènix, però sumant l’esforç d’ altres com,” l’aecc-Si a la vida”.

Els continguts dissenyats en tres blocs han situat a l’alumne en la dimensió del càncer i el malalt, amb una descripció breu dels conceptes bàsics d’oncologia així com de l’impacte emocional del diagnòstic i dels tractaments. La missió del voluntariat, l’acompanyament en l’àmbit hospitalari i domiciliari, la revisió de les actituds davant el patiment, la empatia i la identificació, han omplert el bloc en relació al fet voluntari. Finalment, la gestió de les emocions en acompanyaments a malalts de llarga durada i la elaboració dels processos davant la pèrdua i la mort, ha tancat aquest curs de dotze hores de durada.

L’anècdota, al final del curs, l’ha protagonitzat una alumna de Solsona, l’Alba Marbà que compta amb un intens currículum musical i que ha sorprès amb una improvisació d’una composició musical pròpia “El cant de l’oblit” de gran bellesa i sensibilitat.

Galeria d'imatges