al contingut a la navegació Informació de contacte

La conferència “El missatge de les llàgrimes” a càrrec de la psicoterapeuta Alba Payàs, omple la sala gòtica del Consell Comarcal

Una cinquantena de persones van assistir a l'acte organitzat per l'Associació Fènix, que va tenir lloc divendres dia 28 de novembre, omplint la sala gòtica del Consell, tot i que la pluja no convidava a sortir al carrer.

Moment de la conferència
Moment de la conferència

DIMECRES 03 DESEMBRE 2014

Alba Payàs va iniciar la seva intervenció amb quinze minuts de retard, per culpa de la meteorologia que va allargar, més del compte, el seu viatge des de Barcelona. Jordi Riart, president de Fènix va presentar l’acte incloent una breu referència biogràfica de la ponent, agraint als assistents el seu interès per la conferència.

Coneguda en els àmbits de la psicologia, l'antropologia i la filosofia, Payàs va exposar amb claredat, de forma serena, i positiva, una temàtica que, segons ella, cal viure-la de manera natural i humana, ja que tothom haurà de passar en algun moment de la vida, per un procés de pèrdua i dol.

Va remarcar que el dol, no és una malaltia, malgrat el dolor que provoca i per aquest motiu, massa sovint les persones desenvolupen amb el temps, trastorns de caràcter emocional i afectiu que alteren el seu entorn més proper. Opina que cada persona viu el dol de forma diferent i que és un aprenentatge més de la vida i per això, el model que recull el seu llibre “El missatge de les llàgrimes” és una guia per entendre i superar la complexitat emocional que comporta la pèrdua d'un ésser estimat.

A l'acabar, es van exhaurir els exemplars, posats a la venda del seu darrer llibre “El missatge de les llàgrimes” i que la pròpia autora va poder dedicar a tothom qui li va demanar.