al contingut a la navegació Informació de contacte

Per què Jo?

Quan el metge comunica els resultats de les proves d'un diagnòstic definitiu de càncer, la noticia sol ser un cop tan inesperat que el pacient, immediatament es pregunta Per què em passa a mi? Què he fet per tenir una malaltia així?

DIVENDRES 23 NOVEMBRE 2012

La qüestió no és fàcil de respondre, sobretot, perquè la persona afectada perd inicialment la capacitat de racionalitzar la nova situació i entra en una fase de desequilibri emocional intens.

És coneguda la previsió dels experts, en que una de cada tres persones tindrà càncer en el decurs de Ia seva vida, per tant, en el futur el que serà estrany és no patir la malaltia. No hem d’oblidar tampoc que el càncer ens ha acompanyat sempre. No és, doncs, un fet nou i l’hem d’entendre com una conseqüència que apareix en el procés evolutiu dels éssers vius, ja que la diversitat cel·lular orientada a permetre la vida i la reproducció deis organismes, no està exempta de complexitat i en els processos vitals, com en tot procés, s’originen deficiències o alteracions que molt sovint determinen l'aparició de cèl·lules cancerígenes.

Malgrat que creix el nombre de diagnòstics, també creix, afortunadament, l’índex de supervivència i de superació de la malaltia I l’èxit dels resultats depèn en bona mesura de la investigació.Per això, TV3 dedica aquest any la Marató al càncer, i els fons recaptats es destinaran íntegrament a projectes d’investigació.

L’associació Fènix s’adhereix el proper dia 16 de desembre a la Marató de TV3 col·locant una taula al carrer Castell de Solsona, on s’oferirà una peça de fruita amb el lema "Menjar sa com a mesura de prevenció del càncer". Els diners que es recullin aniran a la Marató de TV3.

Col·labora-hi. A tots ens pot afectar!