al contingut a la navegació Informació de contacte

Solsona participa en el projecte “Jo també menjo fruita”

Aquest mes d’octubre s’inicia per segon any consecutiu a Solsona, el projecte de sensibilització “Jo també menjo fruita” organitzat per la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) amb el suport de la Diputació de Lleida i el suport específic de l’Associació Fènix.

DIJOUS 24 OCTUBRE 2013

Aquest projecte va dirigit als més petits, té com objectiu promoure la ingesta de fruita i verdura entre els escolars de P-5 a l’escola Arrels, Setelsis i Vinyet de Solsona.

Les diferents activitats es realitzaran en aquests centres escolars que han decidit participar en el projecte, per tal de conscienciar els alumnes i la població en general de la importància de mantenir una bona dieta com a mesura de prevenció del càncer i adoptar estils de vida saludable ja des de l’edat infantil.

El projecte es desenvolupa a partir d’un taller on s’explicaran els conceptes bàsics: avantatges de menjar fruita i verdura per promoure una dieta saludable i equilibrada mitjançant un conte i titelles. En la segona part els nens aprendran la cançó del taller i construiran un imant en forma de fruita per penjar a la nevera i que servirà de recordatori a casa. Com a seguiment a les aules, cada nen realitzarà un dibuix sobre el que han après.

La FECEC es va constituir l’any 2001 i és la plataforma d’unió que aplega dotze entitats de lluita contra el càncer a Catalunya, entre elles la Fundació Carreras i l’Associació Fènix de Solsona. Es tracta d’un ens de cohesió que facilita integrar esforços per millorar la qualitat de vida de les persones amb càncer i les seves famílies.