al contingut a la navegació Informació de contacte

Trobada de voluntariat oncològic a Barcelona

El dia 5 de maig ha tingut lloc la 14 ena edició de la Trobada de Voluntariat en l'àmbit Oncològic, a la sala Francesca Bonmeson de la Diputació de Barcelona, una trobada per fomentar el nexe d'unió entre totes les persones voluntàries que col·laboren en aquest àmbit arreu de Catalunya i per reconèixer la seva tasca solidària.

DISSABTE 05 MAIG 2018

La jornada ha reunit més de 400 voluntaris, que amb el lema ‘La cohesió, força del voluntariat’, s'ha volgut treballar la cohesió i el sentiment de pertinença dels voluntaris amb l'entitat amb la qual col·laboren.

L'acte ha estat conduït per Ignasi Gaya, periodista dels Serveis Informatius de Televisió de Catalunya i han donat la benvinguda el Dr. Ramón Maria Miralles, president de la FECEC, i Meritxell Budó, presidenta delegada de l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació Barcelona.

Al llarg de la jornada hi ha hagut diverses xerrades i tallers, com “El voluntariat, consideracions ètiques i bioètiques” a càrrec del Sr. Sergio Ramos, professor de Bioètica a la Universitat de Barcelona. Posteriorment, Santi Serratosa, percussionista corporal i musicoterapeuta, ha parlat sobre ‘La percussió corporal com eina de cohesió social i experiència afectiva’ i el Coach transformacional, director i fundador d'El despertador, Jordi Muñoz, ha ofert la xerrada ‘Junts arribarem més lluny’. La Coral de l'Hospital Vall d'Hebron ha clos l'acte de la XIV Trobada.

La Federació Catalana d'entitats contra el càncer (FECEC) agrupa 15 entitats d'arreu de Catalunya, entre les quals hi ha l'Associació Fènix, que treballen per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i les seves famílies, oferint servei, alhora que fomenta el voluntariat en l'àmbit oncològic i desenvolupa programes en les àrees de divulgació, prevenció i recerca psicosocial.