al contingut a la navegació Informació de contacte

Els llops de Guimerà

Valentí Maymó com a Manelic
Valentí Maymó com a Manelic

DIMARTS 02 ABRIL 2024

Divendres passat, dia 22 de març, vàrem assistir a la proposta teatral ELS LLOPS D’ÀNGEL GUIMERÀ, un espectacle literari i musical de petit format a càrrec de la companyia Bubulina Teatre i protagonitzat pel rapsode i intèrpret de tenora Valentí Maymó.

El personatge de l’obra, el Manelic de Terra Baixa, ens presenta tot una sèrie de conflictes i tensions humanes amb una gran càrrega d’expressió poètica. Ens explica com el seu creador, Àngel Guimerà, va poder escriure sobre totes les passions i com les va viure ell, presentant-lo com un home discret i gelós de la seva intimitat.

Abans d’escriure teatre, Guimerà ja era considerat un poeta important amb obres com L’any mil o L’anxaneta. L’espectacle teatral recupera part de la millor poesia d’Àngel Guimerà, i també alguns dels seus poemes musicats per Enric Morera com La Santa Espina, Les fulles seques o La sardana de les monges.

L’acte va finalitzar amb el públic dempeus i aplaudint la interpretació magistral del Valentí, tant en el seu paper de rapsode com en el de còmplice de la tenora. Realment va ser un final de trimestre per recordar.

En acabar la funció, tots els assistents a l’acte ens vam desitjar una bona Pasqua amb un bon tall de mona i una copa de cava.