al contingut a la navegació Informació de contacte

Qui som?

El Centre d’Estudis Lacetans (CEL) va néixer l’any 1995 amb l’objectiu de promoure i divulgar la recerca, difusió, estudi i conservació del patrimoni natural i cultural del Solsonès. L'entitat disposa actualment de quatre seccions:

  • Arqueologia: Des de la seeció d’arqueologia es porten a terme accions destinades a estudiar i protegir jaciments arqueològics de primer ordre d’èpoques antigues i medievals
  • Natura: recerca, conservació, estudi i divulgació del patrimoni natural de la comarca
  • Història: estudi, reflexió i difusió de la història del Solsonès, amb especial èmfasi en el període que abasta des de la proclamació de la II República fins a la transició democràtica.
  • Etnologia:

El Centre d’Estudis Lacetans participa, juntament amb d’altres entitats, en les diferents manifestacions de la vida cultural de la comarca. També col·labora amb les institucions del Solsonès, com els ajuntaments, el consell comarcal i especialment amb l’Arxiu Comarcal del Solsonès amb qui edita conjuntament la revista de divulgació científica i cultural Oppidum , així com la col·lecció Estudis i textos del Solsonès, dedicada a treballs que per la seva extensió excedeixen la revista Oppidum, i que impliquen una major profunditat en el desenvolupament del tema tractat.