Saltar a continguts

Centre d’Estudis Lacetans

Navegació

Menú principal

Projectes: Turisme Cultural Solsonès

Imatge de complement
Full de ruta (2005)

Però calia fer un pas més en la direcció d’elaborar una primera proposta de gestió integral del patrimoni del Solsonès i per això varem presentar el nostre projecte al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, sol.licitant la seva ajuda i finançament, que ens va ser concedida. El resultat és una primera aproximació a aquest Pla de Desenvolupament Integral del Patrimoni Cultural i Natural del Solsonès, que aprofitant aquests Dies dels municipis, donarem a conèixer a les administracions i als agents civils. Aquesta proposta pretén obrir un debat i una reflexió, que si donés com a resultat la seva acceptació, permeti iniciar l’elaboració del projecte definitiu, que ineludiblement s’ha de sustentar en un ampli consens social que impliqui l’administració local i els representants actius de la societat civil.

Imatge de complement
Día del municipi

L’expressió festiva d’aquest voluntat de posar en comú el ric patrimoni cultural i natural de les terres del Solsonès, té la seva concreció en el que hem anomenat “El dia del municipi”. Al voltant d’un esquema compartit, que constaria d’una petita introducció històrica de referència i una exposició, cada municipi ha incorporat l’activitat que ha cregut més adient per l’ocasió.

L’exposició és l’instrument visual i gràfic amb el que el CEL pretenem fer arribar el missatge central del nostre programa : la necessitat de promoure l’estudi, la recuperació i el desenvolupament del patrimoni comarcal, per afrontar les noves tendències i l'evolució del seu ús social, en el context d’un canvi d'hàbits culturals i turístics que marcaran, de ben segur, bona part del futur social i econòmic de la nostra comarca.