al contingut a la navegació Informació de contacte

Els Estinclells (Verdú)

El poblat ibèric dels Estinclells es troba a Verdú, a l’Urgell. El període d’aquest poblat va ser molt curt, data del segle III aC i s'abandona al voltant de l'any 200 a.C, això ha permès que arribi als nostres dies gairebé intacte.

Centre d'Arqueologia Experimental (CEP)

Gràcies al centre d’arqueologia experimental (CEP), els visitants del jaciment poden gaudir d’una visió de com era el poblat on van viure els ilergets, ja que han volgut mostrar, mitjançant rèpliques, els materials i eines que empraven els ilergets en la seva vida quotidiana, fins i tot han incorporat una àrea arquitectònica on s'han reconstruït dues cases d'Estinclells. 

La recerca

L’excavació del poblat dels Estinclells es porta a cap per un projecte de recerca que sorgeix de la col·laboració entre el Centre d’Estudis Lacetans i el Museu Comarcal de l’Urgell, sota el títol de “Projecte de recerca arqueològica sobre societat, economia i evolució del poblat ibèric a les valls dels rius Corb, Ondara i Sió (Urgell, Pla d’Urgell, Segarra, conca de Barberà)”. Aquest projecte emergeix a conseqüència de la manca de recerca arqueològica d’època ibera en aquesta zona.

VÍDEO de la restauració i excavació de la bassa dels Estincells (6")

ÀUDIO durant una excavació als Estinclells (2 min 10")