Saltar a continguts

Centre d’Estudis Lacetans

Navegació

Menú principal

Projectes: Turisme Cultural Solsonès

Imatge de complement Ampliar imatge
La imatge turística induïda del Solsonès. El paper de les xarxes relacionals en la millora de la seva competitivitat (2016)

 Marcel·lí Coromines, va presentar, als actors que gestionen l’activitat turística del Solsonès, el seu treball final de Màster.

El treball pretén establir una diagnosi de la imatge turística del Solsonès i com treballa la xarxa d’agents que actuen al territori per què aquesta imatge sigui la millor possible.

En l’apartat de conclusions intenta transmetre el convenciment que el Solsonès pot esdevenir una destinació turística ÚNICA. S’ha treballat molt aquests últims anys i seria el moment de fer el pas definitiu vers la plena COOPERACIÓ per esdevenir un autèntic referent per aquelles persones que cerquen espais, comunitats i experiències que permetin conjugar el benestar, la tranquil•litat, la cultura, amb les activitats que es poden desenvolupar en espais naturals privilegiats com són tots els racons del Solsonès. 

El Centre d’Estudis Lacetans sempre ha cregut que l’activitat turística ben gestionada havia d’esdevenir un motor econòmic essencial, que generés recursos per l’estudi, conservació i difusió del ric patrimoni cultural i natural de la Lacetània.

En aquest convenciment, en el desè aniversari del CEL, Jordi Padró-STOA varen proposar un possible full de ruta, encara avui plenament vigent, per ordenar l’activitat pública i privada en aquesta direcció.

El treball de Marcel·lí Corominas, coincidint amb el vintè aniversari del CEL, pretén fer una diagnosi parcial de l’activitat en el sector turístic (només de la imatge turística emesa) i una valoració de l’estat de la xarxa relacional (com treballen els agents turístics). Plenament satisfet de la cooperació de tots els agents entrevistats, com diu en el treball, aquesta és una clara constatació que hi ha la voluntat de passar d’una primera etapa molt competitiva i particularista a una de COOPERACIÓ, imprescindible per assolir objectius més ambiciosos.

Per tal d'aprofundir amb aquest treball només cal que us descarregueu el pdf adjunt.

 

Annex: Treball de màster   (pdf 3.74MB)