Saltar a continguts

Centre d’Estudis Lacetans

Navegació

Menú principal

Projectes: Turisme Cultural Solsonès

Imatge de complement
El Solsonès, cultura i natura al bell mig de Catalunya
Día del municipi

L’expressió festiva d’aquest voluntat de posar en comú el ric patrimoni cultural i natural de les terres del Solsonès, té la seva concreció en el que hem anomenat “El dia del municipi”. Al voltant d’un esquema compartit, que constaria d’una petita introducció històrica de referència i una exposició, cada municipi ha incorporat l’activitat que ha cregut més adient per l’ocasió.

L’exposició és l’instrument visual i gràfic amb el que el CEL pretenem fer arribar el missatge central del nostre programa : la necessitat de promoure l’estudi, la recuperació i el desenvolupament del patrimoni comarcal, per afrontar les noves tendències i l'evolució del seu ús social, en el context d’un canvi d'hàbits culturals i turístics que marcaran, de ben segur, bona part del futur social i econòmic de la nostra comarca.

L’objectiu final: una pla de gestió integral del patrimoni cultural i natural al Solsonès.

Al CEL estem convençuts de que, a tot el que ja s’ha fet per l’estudi i preservació del patrimoni natural i cultural del Solsonès, que és molt, li cal una proposta d’interpretació i de gestió turística integral dels recursos culturals i naturals disponibles i dels que podem anar recuperant i incorporant amb l’esforç de les administracions i de la societat civil.