al contingut a la navegació Informació de contacte

Notícies

Sortida Respir 2023

El dia 30 de Juny, 1 i 2 de Juliol vem dur a terme la sortida anual que oferim per a les persones usuàries de l´entitat amb la finalitat de disminuir la sobrecarrega emocionali física, millorar el benestar emocional i personal del nostre col.lectiu, a la vegada que es pretén potenciar l´autonomia del usuari/a i crear nous vincles afectius fora del nucli familiar i social. Aquest any vam escollir Calafell com destí per a desconectar. L´Anna i l´Edu, com a professionals de l´entitat, van cumplir totes les expectatives del grup. Estem molt contents i orgullosos de poder oferir aquest recurs per al nostre col.lectiu

Celebració de Sant Joan a l´Espai de Navès

El darrer 22 de Juny, vàrem celebrar la tradicional festa de Sant Joan al nostre centre d´activitats ubicat a Navès. Vam començar la celèbració amb unes dinàmiques a l´aire lliure aprofitant el bon dia i el caliu de grup. Seguidament, vàrem proposar una gimcana amb endevinalles per la zona i per acabar ens vam entaular per gaudir d´un bon dinar tots plegats. Per postres, no podia faltar la tradicional coca de Sant Joan Gràcies a tots el qui feu possible el Sol!

Consell Participatiu 2023

Dilluns 5 de Juny, es va dur a terme el consell participatiu anual de la nostra entitat. Un acte conduït per l´Isabel Verdejo, coordinadora de l´associació i que va comptar amb la presència de Mònica Serra, presidenta de l´entitat, un regidor de l´Ajuntament de Solsona, representats de les persones usuàries i dels familiars, dels treballadors, membres de la junta directiva i persones designades per la presidenta de l´entitat. Una reunó que vam dur a terme a la futura Comunitat Terapèutica "Un Raig de Sol" ubicada a Navès, on varem exposar les activitats i informe anual del 2022 pressupost per al 2023 i porjecte d´activitats/serveis per al present any. Destacant la importància d´oferir recursos per a la salut mental i les addicions, així com visibilitzant l´increment del nombre de beneficiaris en els darrers anys Gràcies per la vostra assitència.

Assemblea de persones Usuàries

Dimecres 24 de Maig, l´Isabel coordinadora de l´entitat, va dur a terme l´assemblea de persones usuàries trimestral. La reunió va girar entorn de diversos temes tals com: fer un balanç dels tallers oferts alclub, recollir les necessitats de les persones usuàries, exposar les novetats, plantejar les sortides de cara al bon temps i passar una bona estona. Un espai molt possitiu ple de diàleg, idees i amb molta participació. "El treball en equip és el secret que fa que la gent comuna aconsegueixi resultats poc comuns! Moltes gràcies a tots els que feu possible el Sol!

Primera Reunió Respir 2023

El darrer 28 d´abril es va dur a terme la primera reunió per parlar de la sortida Respir 2023. Un espai on els professionals i les persones usuàries de l´entitat es reuneixen per recullir les propostes per a una d les activitats més demandades de l´associació. En aquesta ocasió s´ha tornat a escollir per unanimitat dels assistens un destí de costa, amb dates per principis del mes de Juliol. En aquesta reunió, a més de recollir propostes, s´ha obert el període d´inscripció que permetrà que les persones usuàries de l´entitat puguin beneficiar-se d´un cap de setmana a la platja, per tal de reduir la sobrecàrrega diària, trencar la rutina i sortir de area de confort, donant oxigen a les famílies i millorar l´autonomia personal.

Sant Jordi 2023

Com cada any, el Sol del Solsonès va estar present per Sant Jordi amb les seves paradetes de roses naturals i altres fetes a mà per les persones usuàries de l´entitat. Els professionals de l´entitat, volem agraïr la participació dels ciutadans de Solsona i de les persones de fora que han col.laborat amb l´associació comprant les roses amb nosaltres. Ens sentim plnament satisfets amb les mostres de suport i la consciència cap a la Salut Mental, que cada cop es va fent més present. Moltes gràcies!

Celebració de Pasqua al Sol del Solsonès

Com cada any, per tal de celebrar la pasqua, la nostra entitat proposa un taller de mones casolanes obert a les persones usuàries del Sol del Solsonès. Aquest espai recreatiu, creatiu i de bon rotllo, pretén potenciar els espais de celebració i mantenir les tradicions catalanes, alhora que ajudem a millorar les habilitats socials, la cohesió del grup i l´acompanyament mutuu. Cosiderem que és importat treballar per oferir els millors recursos per a la salut mental sense oblidar de crear espais per l´esbarjo i la desconnexió. Bona Pasqua a tothom!

Et trobarem a falta Anna!!!! :)

El passat dimecres va ser l´últim dia que l´Anna ens acompanyava realitzant les seves pràctiques al Sol del Solsonès Una noia que ens ha aportat molta tranquil.litat, creativitat i dolçor. Les seves propostes i la seva companyia ens ha omplert en tots els nivells. Com agraïment, li vàrem regalar un detallet fet per les persones usuàries perquè no s´oblidi de nosaltres.. De part de tot l´equip professional i dels usuaris/es del Sol volem agrair-te el teu temps i els teus espais creatius: ET TROBAREM A FALTAR!!

Taller Cuina

No us perdeu el taller de cuina saludable del Sol. Som el que mengem i la nostra salut depèn d’ allò que consumim. Partint d’ aquesta premissa al taller s’ ofereixen pautes bàsiques d’ alimentació saludable i hàbits.

Taller Socialització

Els Clubs Socials com el Sol del Solsonès són recursos rehabilitadors molt importants per a la socialització de les persones amb malaltia mental. En la recuperació o creació d´habilitats socials la relació amb les altres persones i amb el teixit social són elements imprescindibles per a una relació normalitzada amb un mateix i amb la societat.

El Sol Del Solsonès es prepara per Nadal

Les persones usuàries de l´entitat han estat unint esforços per guarnir el Sol del Solsonès i vestir-lo per les festes. A la nostra família, en agrada poder celebrar les festes i adequar l´espai amb la temàtica més alegre possible, depenent de la festivitat de l´any on ens trobem. Esperem que tots aquells que facin ús del Club, se sentin rodejats de caliu i esperit Nadalenc.

El Sol del Solsonès celebra les primeres jornades d´Addiccions

El Sol del Solsonès, va dur a terme el dia 24 de Novembre les primeres jornades sobre addiccions al Solsonès. L´ubicació de les mateixes va ser a Navès, a l´espai on hi haurà la Futura Comunitat Terapèutica "Un Raig de Sol" L´acte que comptava amb 48 assitents i la participació dels professionals de l´entitat, va girar entorn de la problemàtica de les addiccions, la importància de la detecció i la prevenció, així com els recursos existents per demanar suport, assessorament i ajut. Vàrem aprofitar l´ocació per presentar l´espai, que preveu en els anys vinents obrir les seves portes.

Dinar de la Castanyada al Sol

Aquest Dimecres 26 hem celebrat el dinar per a persones usuàries de l´entitat amb el motiu de la festivitat de la castanyada. Vam oferir aquest dinar dins l´espai de cuina, on totes les persones participants estan implicades en les tasquest a realitzar: anar a comprar, preparar el dinar, para i desparar la taula, tasques higiene i neteja entre altres. Competències bàsiques per a millorar l´autonomina personal, la cooperació i distribució de tasquest, millorar l´alimentació, compartir i gaudir dels bons resultats.... Moltes gràcies pel suport, acompanyament i els bons moments!

LLUMINETA SOL DEL SOLSONÈS

Ja tenim la llumineta per Nadal del Sol del Solsonès!! Com cada any, tenim l´aparadr de la nostra entitat, el lot amb els productes de totes les botigues i negocis del Solsonès, que han col.laborat amb la Festa Anual de l´Entitat. Gràcies a la vostra generositat, hem aconseguit oferir una súper panera. Convidem a tothom a apropar-se a les nostres instal.lacions!!

SORTIDA BOLETAIRE

Dissabte dia 1 d´Octubre aprofitant que encara hi ha bolets, hem sortit d´excursió. A estat un dia genial, amb bon temps i un bon resultat. Al migdia hem aprofitat per fer una parada amb picnic i respirar aire pur.

XX FESTA DEL SOL DE SOLSONÈS

El Sol del Solsonès engega la campanya de preparació per la seva tradicional Festa Anual. Aquest any, amb molta il.lusió pels VINT ANYS des de la seva constitució! Durant les darreres setmanes, algunes persones usuàries i professionals de l´entitat, ens estem passejant els carrers de Solsona i rodalia, convidant-vos a participar en la nostra festa i així col.laborar amb el vostre granet de sorra per la Salut Mental i les addicions. En aquests moments es inevitable recorda al fundador, el Sr Enric Serra i estar agraïts per la seva aportació a la societat.

20 ANYS - SOL DEL SOLSONÈS-

Aquest Dimecres dia 10 d´Agost hem anat a celebrar els 20 anys del Sol del Solsonès amb els nostres usuaris a Sitges. 2002-2022 Una més de les activitats que aquest any celebrarem pels nostres 20 anys. Moltes gràcies a tots per formar part d´aquesta gran familia!!!!

El Sol del Solsonès engega novament el TALLER DE CUINA

L´entitat oferirà novament per a les persones usuàries el taller de cuina. Un espai educatiu i d´autonomina personal, que va quedar aturat per prevenció davant la Covid. Aquest taller es durà a terme tots els Dimecres, des de el mes de Maig de 1100h a 1500h. Una iniciativa que a més de promoure hàbits d´alimentació saludables, intenta implicar el col.lectiu en entendre la gestió econòmica en les compres, promoure hàbits de neteja i d´endreça, organitzar i repartir tasques, treballar en equip i de manera coordinada i fomentar vincles grupals.

Assemblea de persones Usuàries al Sol del Solsonès

El Dijous 12 de Maig, l´Isabel, coordinadora de l´entitat, va dur a terme l´assemblea de persones usuàries. La reunió va girar entorn a diversos temes tals com: fer un balanç dels tallers oferts al club, recollir les necessitats de les persones usuàries, exposar novetats, plantejar les sorties de cara a bon temps i passar una bona estona. Un espai molt positiu, ple de diàleg, idees i amb molta participacoó. Moltes gràcies a tots els que feu possible el Sol!

Visita Museu Diocesà Comarcal de Solsona

Dimarts 03 de Maig van anar de visita al Museu Diocesà Comarcal de Solsona, un dels primers dedicats a la recollida i conservació del patrimoni litúrgic i art sacre, conserva una magnífica col.lecció d´art romànic i gòtic, entre les quals destaca el famós "orant" de Sant Quirze de Pedret. Moltes gràcies per la visita!!!!!

El Sol del Solsonès present per Sant Jordi

Aquest 23 d´Abril, tot i el mal temps, el Sol del Solsonès ha estat present al pont i dalt del Carrer Castell per qui volgués comprar una rosa, acompanyada d´un punt de llibre realitzat per les persones usuàries de l´entitat. L´equip de la nostra entitat, estem molt contents amb la participació de la ciutadania i l´apropament al nostre estand. És molt importat ser-hi present com a entitat referent en Salut Mental al territori, en la lluita contra l´estigma i la conscienciació de la importància en tenir cura de la nostra salut emocional. Moltes gràcies per la vostra col.laboració, suport i caliu!

TALLER DE MONES

Dijous 14 d´Abril,vàrem celebrar la Pasqua al Sol del Solsonès. Un espai creatiu, on les persones usuàries interessades van elaborar dues mones. Una d´elles de crema i farcida de melmelada i l´altre de xocolata. A les creacions, no van faltar el ous de xocolata i les plomes de colors. El taller de mones artesanals, van generar un espai grupal de cooperació, creativitat, relaxació i en resum ...molt bon rotllo! Gràcies per tant!