al contingut a la navegació Informació de contacte

Notícies

Donatiu Ca l´Angel

Com cada any, la família de Casa "Ca l´Àngel de Cambrils" se´n recorda del Sol del Solsonès. Ens ha fet entrega, a la Fira del Trumfo i la Tòfona de Solsona, d´un sac de patates per a repartir entre les persones usuàies de l´entitat. Des del Sol estem molt contents que pensin en nosaltres i la nostra entitat. Sens dubte, petites accions, canvien moltes coses... Moltes gràcies per la vostra generositat!

Al Sol del Solsonès celebrem el dinar de Carnaval

Aquest Dijous vam dur a terme la celebració anual del carnaval al Sol amb l´objectiu de celebrar les festes típiques de la zona i gaudir d´una estona de diversió en grup. Com cada any, la nostra entitat va oferir un dinar per a tots els membres del club social i familiars vinculats que volguessin participar. Aquests espais ens ajuden a millorar les habilitats socials, oferir oportunitats de trobades i manteniment de la cohesió grupal, passar bons moments, compartir i rebre suport mutu!

Assemblea de persones Usuàries

Aquest Dijous 25 de Gener s´ha dut a terme la primera assemblea anual de persones usuàries del Sol del Solsonès. Un espai trimestral que oferim a tots els participants del Club Social. La trobada va girar entorn de la valoració dels tallers actuals, recollir propostes per al trimestre, parlar de les activitats programades pels mesos vinents, la planificació de les sortides, actualitat de la salut mental, entre altres. Les assemblees són espais molt importants per als professionals de l´entitat, ja que ens ajuden a recollir les demandes i poder incorpora les millores que calgui per oferir-vos el millor. Gràcies a tots els participants per dir la vostra!

El Sol del Solsonès estrena any amb preocupació per la Salut Mental

Com a entitat referent en salut mental, comença l´nay amb moltes ganes de continuar treballant per al nostre col.lectiu. EStem comprovant en primera persona com el nombre de persones que pateixen malaltia mental augmenta any rere any. Per a l´equip de professionals és tot un plaer i alhora un repte, continuar oferint recursos per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb malatia mental i/o problemes d´addicions. Aprofitem per animar-vos a demanar ajuda o suport, si el necessiteu, i sinó també! Demaar ajuda és bo per a la salut!

TALLER JOCS DE TEATRE - SOL DEL SOLSONÈS

El 15 de novembre, el Sol del Solsonès va dur a terme el taller de Jocs de Teatre, que es va oferir a les persones usuàries amb la finalitat de treballar l’expressió d’emocions, pensaments i sensacions. La “teatreteràpia” és una teràpia artística que utilitza el teatre per ajudar les persones a expressar, simbolitzar i transformar les seves emocions, experiències i conflictes. A través de la ficció, l’acció i la creativitat, la teatreteràpia fomenta el creixement personal i el benestar mental. El taller va començar a les 11:00 del matí amb la durada d’una hora, en el que es va executar tres activitats. La primera activitat era per relaxar el cos, amb la companyia de la música. La segona activitat tenia com a objectiu la comunicació no verbal a través de la postura del nostre cos i la nostra caminada. I l´última activitat era un joc, “el llop i els vilatans”, que tenia com a finalitat la cohesió de grup. La primera sessió tenia l’objectiu de trencar la vergonya, per poder treballar en les pròximes sessions amb més confiança.

CAMINADA POPULAR PER LA SALUT MENTAL

El Sol del Solsonès, com cada any, per tal de celebrar el seu aniversari us convida a participar a la CAMINADA POPULAR AL CASTELLVELL. Una proposta que pretén animar a la població de Solsona a compartir amb les persones usuàries de l´entitat un espai saludable i gaudir de l´entorn.

EL SOL DEL SOLSONÈS LLUEIX PLACA INSTITUCIONAL

L´associació Sol del Solsonès, recurs que ofereix serveis per a les persones amb problemes de salut mental i/o addiccions tant en primera persona, com per als seus familiars, des de fa vint-i-un anys, està de celebració. Des del darrer mes de juliol, ha estat concertada com a entitat proveïdora del sistema català de serveis socials de Catalunya. La plantilla de professionals de l´entitat, estem molt orgullosos d´aquest reconeixement i de poder gestionar el servei de club social a la comarca del Solsonès.

SORTIDA A LA VALL DE NÚRIA

El Sol del Solsonès, va participar a la Sortida Respir 2023 de la coordinadora de Terres de Lleida. Un espai de desconnexió, on els diferents clubs socials de Lleida es reuneixen per dur a terme la sortida anual. Les persones usuàries de la nostra entitat, el darrer 16 de setembre, varen poder gaudir d´un dissabte fantàstic, rodejat de natura i bon rotllo. La sortida va permetre visitar el museu del cremallera, agafar el cremallera fins al santuari amb una visita guiada a càrrec de l’ historiador Miquel Sitjar i poder gaudir de la màgia de l’entorn. L´experiència va ser molt gratificant i estem molt agraïts de fer xarxa amb els nostres companys/ es d´altres clubs. Volem aprofitar agrair als professionals que treballen per la salut mental.

EL SOL DEL SOLSONÈS OBRE A NAVÈS UN NOU ESPAI PER A FAMÍLIES

El Sol, des de principis de setembre ofereix a l´espai de Navès, on es situarà la Futura Comunitat Terapèutica " Un Raig de Sol", un servei de suport i acompanyament per a les famílies de persones amb problemes d´addiccions. Aquest recurs que ofereix suport psicològic, tallers, xerrades, informació i assessorament a les famílies, obre dilluns, dimecres i divendres de 9,00 h a 15,00 h. Està situat a Font de Goters, a l´antic restaurant i és gestionat per la Lucia, psicòloga sanitària. Si voleu més informació, no dubteu a contactar amb nosaltres: informacio@unraigdesol.com o bé al 973296230.

XXI FESTA DEL SOL DE SOLSONÈS

El Sol del Solsonès engega la campanya de preparació per a la seva tradicional Festa Anual, coincidint amb el dia Mundial per la Salut Mental. Durant les darreres setmanes, algunes persones usuàries i professionals de l´entitat, ens estem passejant els carrers de Solsona i rodalia, convidant-vos a participar en la nostra festa i així col·laborar amb el vostre granet de sorra per la Salut Mental i les addiccions. Volem agrair per avançat l´enorme solidaritat amb el nostre col·lectiu i l´entitat. Moltes gràcies pel suport!

EL VALOR DE L’ “HORA DEL CAFÉ”

Com éssers socials, hem d´aprendre a establir i mantenir relacions personals saludables que ens ajudin a mantenir el nostre equilibri emocional i és per aquest motiu que des del Sol del Solsonès, tots els divendres anem a fer el cafè amb les persones usuàries interessades, ja que és un espai que ens ofereix beneficis en molts nivells. Pensem que l´hora del cafè, té un valor afegit important. Us animem a compartir espais de diàleg amb els altres i si són acompanyats d´un bon cafè, millor que millor..... Agraïm la companyia durant aquest juliol del David, que ens ha fet suport a l´entitat i ens ha acompanyat sempre amb un somriure. Moltes gràcies!

Sortida Respir 2023

El dia 30 de Juny, 1 i 2 de Juliol vem dur a terme la sortida anual que oferim per a les persones usuàries de l´entitat amb la finalitat de disminuir la sobrecarrega emocionali física, millorar el benestar emocional i personal del nostre col.lectiu, a la vegada que es pretén potenciar l´autonomia del usuari/a i crear nous vincles afectius fora del nucli familiar i social. Aquest any vam escollir Calafell com destí per a desconectar. L´Anna i l´Edu, com a professionals de l´entitat, van cumplir totes les expectatives del grup. Estem molt contents i orgullosos de poder oferir aquest recurs per al nostre col.lectiu

Celebració de Sant Joan a l´Espai de Navès

El darrer 22 de Juny, vàrem celebrar la tradicional festa de Sant Joan al nostre centre d´activitats ubicat a Navès. Vam començar la celèbració amb unes dinàmiques a l´aire lliure aprofitant el bon dia i el caliu de grup. Seguidament, vàrem proposar una gimcana amb endevinalles per la zona i per acabar ens vam entaular per gaudir d´un bon dinar tots plegats. Per postres, no podia faltar la tradicional coca de Sant Joan Gràcies a tots el qui feu possible el Sol!

Consell Participatiu 2023

Dilluns 5 de Juny, es va dur a terme el consell participatiu anual de la nostra entitat. Un acte conduït per l´Isabel Verdejo, coordinadora de l´associació i que va comptar amb la presència de Mònica Serra, presidenta de l´entitat, un regidor de l´Ajuntament de Solsona, representats de les persones usuàries i dels familiars, dels treballadors, membres de la junta directiva i persones designades per la presidenta de l´entitat. Una reunó que vam dur a terme a la futura Comunitat Terapèutica "Un Raig de Sol" ubicada a Navès, on varem exposar les activitats i informe anual del 2022 pressupost per al 2023 i porjecte d´activitats/serveis per al present any. Destacant la importància d´oferir recursos per a la salut mental i les addicions, així com visibilitzant l´increment del nombre de beneficiaris en els darrers anys Gràcies per la vostra assitència.

Assemblea de persones Usuàries

Dimecres 24 de Maig, l´Isabel coordinadora de l´entitat, va dur a terme l´assemblea de persones usuàries trimestral. La reunió va girar entorn de diversos temes tals com: fer un balanç dels tallers oferts alclub, recollir les necessitats de les persones usuàries, exposar les novetats, plantejar les sortides de cara al bon temps i passar una bona estona. Un espai molt possitiu ple de diàleg, idees i amb molta participació. "El treball en equip és el secret que fa que la gent comuna aconsegueixi resultats poc comuns! Moltes gràcies a tots els que feu possible el Sol!

Primera Reunió Respir 2023

El darrer 28 d´abril es va dur a terme la primera reunió per parlar de la sortida Respir 2023. Un espai on els professionals i les persones usuàries de l´entitat es reuneixen per recullir les propostes per a una d les activitats més demandades de l´associació. En aquesta ocasió s´ha tornat a escollir per unanimitat dels assistens un destí de costa, amb dates per principis del mes de Juliol. En aquesta reunió, a més de recollir propostes, s´ha obert el període d´inscripció que permetrà que les persones usuàries de l´entitat puguin beneficiar-se d´un cap de setmana a la platja, per tal de reduir la sobrecàrrega diària, trencar la rutina i sortir de area de confort, donant oxigen a les famílies i millorar l´autonomia personal.

Sant Jordi 2023

Com cada any, el Sol del Solsonès va estar present per Sant Jordi amb les seves paradetes de roses naturals i altres fetes a mà per les persones usuàries de l´entitat. Els professionals de l´entitat, volem agraïr la participació dels ciutadans de Solsona i de les persones de fora que han col.laborat amb l´associació comprant les roses amb nosaltres. Ens sentim plnament satisfets amb les mostres de suport i la consciència cap a la Salut Mental, que cada cop es va fent més present. Moltes gràcies!

Celebració de Pasqua al Sol del Solsonès

Com cada any, per tal de celebrar la pasqua, la nostra entitat proposa un taller de mones casolanes obert a les persones usuàries del Sol del Solsonès. Aquest espai recreatiu, creatiu i de bon rotllo, pretén potenciar els espais de celebració i mantenir les tradicions catalanes, alhora que ajudem a millorar les habilitats socials, la cohesió del grup i l´acompanyament mutuu. Cosiderem que és importat treballar per oferir els millors recursos per a la salut mental sense oblidar de crear espais per l´esbarjo i la desconnexió. Bona Pasqua a tothom!

Et trobarem a falta Anna!!!! :)

El passat dimecres va ser l´últim dia que l´Anna ens acompanyava realitzant les seves pràctiques al Sol del Solsonès Una noia que ens ha aportat molta tranquil.litat, creativitat i dolçor. Les seves propostes i la seva companyia ens ha omplert en tots els nivells. Com agraïment, li vàrem regalar un detallet fet per les persones usuàries perquè no s´oblidi de nosaltres.. De part de tot l´equip professional i dels usuaris/es del Sol volem agrair-te el teu temps i els teus espais creatius: ET TROBAREM A FALTAR!!

Taller Cuina

No us perdeu el taller de cuina saludable del Sol. Som el que mengem i la nostra salut depèn d’ allò que consumim. Partint d’ aquesta premissa al taller s’ ofereixen pautes bàsiques d’ alimentació saludable i hàbits.

Taller Socialització

Els Clubs Socials com el Sol del Solsonès són recursos rehabilitadors molt importants per a la socialització de les persones amb malaltia mental. En la recuperació o creació d´habilitats socials la relació amb les altres persones i amb el teixit social són elements imprescindibles per a una relació normalitzada amb un mateix i amb la societat.

El Sol Del Solsonès es prepara per Nadal

Les persones usuàries de l´entitat han estat unint esforços per guarnir el Sol del Solsonès i vestir-lo per les festes. A la nostra família, en agrada poder celebrar les festes i adequar l´espai amb la temàtica més alegre possible, depenent de la festivitat de l´any on ens trobem. Esperem que tots aquells que facin ús del Club, se sentin rodejats de caliu i esperit Nadalenc.

El Sol del Solsonès celebra les primeres jornades d´Addiccions

El Sol del Solsonès, va dur a terme el dia 24 de Novembre les primeres jornades sobre addiccions al Solsonès. L´ubicació de les mateixes va ser a Navès, a l´espai on hi haurà la Futura Comunitat Terapèutica "Un Raig de Sol" L´acte que comptava amb 48 assitents i la participació dels professionals de l´entitat, va girar entorn de la problemàtica de les addiccions, la importància de la detecció i la prevenció, així com els recursos existents per demanar suport, assessorament i ajut. Vàrem aprofitar l´ocació per presentar l´espai, que preveu en els anys vinents obrir les seves portes.

Dinar de la Castanyada al Sol

Aquest Dimecres 26 hem celebrat el dinar per a persones usuàries de l´entitat amb el motiu de la festivitat de la castanyada. Vam oferir aquest dinar dins l´espai de cuina, on totes les persones participants estan implicades en les tasquest a realitzar: anar a comprar, preparar el dinar, para i desparar la taula, tasques higiene i neteja entre altres. Competències bàsiques per a millorar l´autonomina personal, la cooperació i distribució de tasquest, millorar l´alimentació, compartir i gaudir dels bons resultats.... Moltes gràcies pel suport, acompanyament i els bons moments!

LLUMINETA SOL DEL SOLSONÈS

Ja tenim la llumineta per Nadal del Sol del Solsonès!! Com cada any, tenim l´aparadr de la nostra entitat, el lot amb els productes de totes les botigues i negocis del Solsonès, que han col.laborat amb la Festa Anual de l´Entitat. Gràcies a la vostra generositat, hem aconseguit oferir una súper panera. Convidem a tothom a apropar-se a les nostres instal.lacions!!

SORTIDA BOLETAIRE

Dissabte dia 1 d´Octubre aprofitant que encara hi ha bolets, hem sortit d´excursió. A estat un dia genial, amb bon temps i un bon resultat. Al migdia hem aprofitat per fer una parada amb picnic i respirar aire pur.