al contingut a la navegació Informació de contacte

Nicaragua 2008

"Habilitación técnica y formación psicosocial para adolescentes y jóvenes en situación de riesgo"

L'acció solidària

L’estiu del 2007 un membre del SOM viatja a Sta. Rosa del Peñón com a cooperant en un projecte esportiu de dinamització de joves a través de l’ONG “La Seu Solidària” de la Seu d’Urgell. És llavors que l’Associació Dariana presenta aquest projecte i planteja la possibilitat de ser finançat pel SOM. . El projecte inicial incloïa les tres branques professionals (fusteria, construcció i costura) i el seu pressupost era de 122.126’46 $ (82.879 €). El SOM no podia fer-se càrrec d’un projecte tan ambiciós, així doncs, a l’estiu del 2008 es torna a Santa Rosa del Peñón amb la proposta de finançar una sola branca.


Ràpidament es va arribar a un acord i de les tres branques van escollir la de costura per tres raons: era la que demanava menys inversió ( 28.459’08 $) (19.313 €), el municipi no té aquest tipus de recursos, i per últim, i no menys important, perquè hi ha un gran nombre de mares solteres que han de tirar endavant els seus fills.A finals de novembre de 2008 van rebre l’aportació econòmica provinent del SOM i el mes de gener del 2009 es van començar les classes.

Els fruits

Segons el primer informe que hem rebut el març, de moment és tot un èxit. Tot i la distància que han de recórrer algunes noies per assistir a les classes, en molts casos, més de tres hores, tenen moltes ganes d’aprendre i de formar-se.També destaquen en l’informe la participació activa a les xerrades de formació personal per part de gent de totes les edats i condicions.Esperem que aquest projecte acabi amb un parell de cooperatives totalment legalitzades i amb visió empresarial de futur. I que aporti a la població de Santa Rosa un increment de llocs de treball i d’ingressos econòmics. I, a nivell humà, superació personal i nous estils de vida més saludables per a aquests joves en situació de risc.Gràcies a tots els que vau posar el granet de sorra en el concert solidari de la Festa Major 2008.

DSCN4227.JPG P1020055.JPG 

P1020056.JPG

Document Actions