al contingut a la navegació Informació de contacte

Anna Roig&Àlex Cassanyes i la big bang project 2020

PRESENTACIÓ DEL CONCERT SOLIDARI 2020:

Benvingudes, benvinguts al 22è Concert Solidari del SOM 

Dir Concert solidari del SOM és dir Concert de la gent de Solsona, del Solsonès, que any rere any no falteu mai a aquesta cita solidària i musical:  El concert solidari de la festa major de Solsona. 

I en aquesta festa major “diferent”, estem agraïdes de ser aquí, de fer el concert, d’omplir la plaça del camp de música i solidaritat. I és que el convidat no desitjat que ha arribat a les nostres vides i que no fa gaire les va aturar en sec està provocant situacions insòlites que sortegem de la millor manera que tots plegats en aquests moments sabem i podem. 

En situacions extremes l’ésser humà pot ser impredictible: pot buidar els prestatges de paper higiènic d’un supermercat en temps rècord o treure el seu potencial solidari i posar-lo a disposició de qui ho necessiti, com així s’ha vist en la multitud d’iniciatives solidàries que s’han dut a terme per ajudar els més vulnerables. 

I també és cert que era del tot predictible que aquí, avui, un cop més, ompliríem de solidaritat aquesta tarda. Solidaritat que aquest any arribarà a Ceuta, a l’associació Elín, que la Maria ens apropa una mica més.

Elín és una associació ubicada a Ceuta que aixopluga els migrants que necessiten arribar a Europa, ja sigui a través del mar o saltant la tanca. Elín és un oasi de llibertat i de justícia enmig d'aquesta dura travessa. El SOM fa temps que coneix i que col·labora amb Elín, les espelmes que molts de vosaltres heu pogut adquirir en diverses ocasions son fetes per persones migrants que passen o han passat per Elín.

A més a més, la vinculació del Solsonès amb Ceuta va una mica més enllà i és molt estreta, ja que una de les principals impulsores de l'Associació és la germana Cande, que potser molts de vosaltres coneixeu  ja que ha estat anys treballant amb les persones grans a la residència d'aquí Solsona.

Així que després de descobrir aquest oasi, no vam tenir cap dubte que la recaptació d'enguany la farem arribar a Elín. 

Una de les activitats singulars de l’ASSOCIACIÓ ELIN és el cercle del silenci. Aquesta és una activitat setmanal en diferents indrets de Ceuta i en ella es visibilitza i es denuncia la situació de les persones migrants i refugiades en aquest indret de l’estat espanyol del nord d’Àfrica. 

I nosaltres avui aquí fem el nostre particular cercle; un cercle que l’Anna Roig, l’Àlex Cassanyes i cadascun dels músics de la big band ompliran de sons, música, notes i acords. 

Un cercle de so i de silenci, un cercle de gaudi i de denúncia, un cercle que connecta una vegada més el Solsonès i la seva gent amb el compromís i la responsabilitat global: perquè ser d’un lloc o d’un altre és només una qüestió d’atzar. 

BONA VESPRADA! 

IMG_5641.JPG

IMG_7270.JPG